Om produsenten
Casa Emma er en historisk og vakker eiendom oppkalt etter den kvinnelige pioneren Fiorella “ Emma ” Lepri som uten familiens kjennskap kjøpte eiendommen i 1969.
Vingården ligger i den vestre delen av Chianti Classico delen, nærmere bestemt i sub-sonene Barberino Val d’Elsa og Tavarnelle Val di Pesa. Her dyrker de 35 hektar med druer i tillegg til tre hektar med oliven. Vinmarkene ligger på rundt 400 moh og sørger for kjølig aromatisk fruktkarakter med flott parfyme. Casa Emma jobber økologisk og vil være sertifisert fra 2020 årgangen.
I tillegg til høyt miljøfokus jobber de med et spennende enkeltvinmarksprosjekt der gjess sørger for balanse i vinmarken - uten bruk av noen som helst form for kjemikalier.
Karakteristikk
Dyp mørk rød farge. Kompleks og tiltalende duft av røde, mørke bær, blomster urter og mineraler, skogbunn med hint av fatkrydder. Svært flott anslag i munnen med kraftig og saftig sangiovesefrukt, kirsebær, hint av moreller og skogsbær, og krydder. Flotte modne og markante tanniner i lang frisk avslutning. Nydelig til kalv, okse og lammeretter, ikke minst kraftig pasta med ragu og pizza med sopp! Drikk i dag eller lagre i inntil 10 år fra årgang.
Jordmonn
Enkeltvinmark på rundt 2 hektar plassert på 480 moh. hvor druene dyrkes i skråninger. Her er det mest kalkholdig stein, med innslag av grus og leire. Stokkene er på 20 år gamle. Vinmarkene dyrkes økologisk og biodynamisk. Her sørger 80 gjess for naturlig balanse uten bruk av mekaniske hjelpemidler.
Område
Chianti Classico strekker seg over 14 kommuner og ni sub-soner. Den vestlige delen som Casa Emma ligger i har kjøligere somre og mildere vintre, i tillegg ligger markene høyt og er påvirket av mistralen. Jordsmonnet er sammensatt med en miks av kalkholdig leire, sand, stein, galestro (skifer) og mergel. Disse faktorene gir en lang vekstsesong med flott delikat modning som ofte gir svært delikate viner.
Produksjonsmetode
Fra enkeltmark, håndhøstet, hele bær karbon massererer i 3 d. før alkoholgjæring i betong med 15 d. maserasjon, modning i brukte 500- og 1000 l. store fat, samt 20% i betong i 2 år.
Druetyper
Sangiovese 100%