Om produsenten
Casa Emma er en historisk og vakker eiendom oppkalt etter den kvinnelige pioneren Fiorella “ Emma ” Lepri som uten familiens kjennskap kjøpte eiendommen i 1969.
Vingården ligger i den vestre delen av Chianti Classico delen, nærmere bestemt i sub-sonene Barberino Val d’Elsa og Tavarnelle Val di Pesa. Her dyrker de 35 hektar med druer i tillegg til tre hektar med oliven. Vinmarkene ligger på rundt 400 moh og sørger for kjølig aromatisk fruktkarakter med flott parfyme. Casa Emma jobber økologisk og vil være sertifisert fra 2020 årgangen.
I tillegg til høyt miljøfokus jobber de med et spennende enkeltvinmarksprosjekt der gjess sørger for balanse i vinmarken - uten bruk av noen som helst form for kjemikalier.
Karakteristikk
Strågul mot gyllen, briljant farge. Flott duft av modne sitrusfrukter, zest, urter og mineraler. I munnen er vinen risk, tørr og fruktig med god konsentrasjon. Lang god og fruktig avslutning. Drikk til stekte fiskeretter, lyst kjøtt og grønnsaker. Flott til spekemat.
Jordmonn
Fra platå på rundt 420 moh. hvor druene dyrkes i skråninger. Her er det mest kalkholdig stein, med innslag av grus og leire. Stokkene er på mellom 13 -22 år. Vinmarkene dyrkes økologisk.
Område
Chianti Classico strekker seg over 14 kommuner og ni sub-soner. Den vestlige delen som Casa Emma ligger i har kjøligere somre og mildere vintre, i tillegg ligger markene høyt og er påvirket av mistralen. Jordsmonnet er sammensatt med en miks av kalkholdig leire, sand, stein, galestro (skifer) og mergel. Disse faktorene gir en lang vekstsesong med flott delikat modning som ofte gir svært delikate viner
Produksjonsmetode
Håndhøstet, spontangjæring i betong, modnet 12 md. i betong 50% og fat 50% (hvorav 20% er nye) og 2 md. i flaske. 3200 flasker produsert.
Druetyper
Chardonnay 50%
, Vernaccia 40%
, Sauvignon Blanc 10%