Rødvin

Barbacan Rosso Di Valtellina Sup . Valgella Söl

Dyp flott ungdommelig burgunder rød farge. Fantastisk presis og kompleks nese av røde og mørke bær, blå blomster, mineraler og skogbunn. Svært flott i munnen med klokkeren frukt, delikat munnfølelse og lang sitrende avslutning. Flotte modne tanniner. Fantastisk vin til spekemat, kraftig pasta, god italiensk pizza, kalv, lam, okse og med tiden vilt.

Italy

Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • -
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5411988
  • Vinmonopolnr11133101
  • Lukt-
  • Smak-
  • Farge-
  • ProdusentBarbacan
  • Årgang-
  • Land, distrikt Italy
  • Inneholder-
  • Emballasjetype-
  • Korktype-
  • Utvalg-
  • GrossistAutentico
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Barbacan

Om produsenten

Barbacan er Angelo Sega og hans sønner Luca og Matteo. De dyrker og høster Nebbiolo, eller Chiavennesca som de lokale kaller den her, fra deres 6 hektar vinmarker i San Giacomo di Teglio i Valtellina, på grensen til Sveits i de italienske alpene.

Alt arbeid utføre manuelt uten bruk av moderne hjelpemidler i vinmarkene. I kjelleren benyttes kun stedegen gjær, tålmodighet og noe ståltanker i tillegg til middels store brukte fat. De dyrker i all hovedsak Chiavennesca. Deres dedikasjon for arbeidet er utrolig da dette er håndverksviner på ypperste nivå.

Karakteristikk

Dyp flott ungdommelig burgunder rød farge. Fantastisk presis og kompleks nese av røde og mørke bær, blå blomster, mineraler og skogbunn. Svært flott i munnen med klokkeren frukt, delikat munnfølelse og lang sitrende avslutning. Flotte modne tanniner. Fantastisk vin til spekemat, kraftig pasta, god italiensk pizza, kalv, lam, okse og med tiden vilt.

Jordmonn

Fra Cruen Söl i den ytterste delen av Valgella sub-sonen i Valtellina. Vinmarken ligger på 500 moh i bratte terraserte skråninger med høy andel sand rik på gneiss, granitt og quartz.

Område

Området Valtellina ligger nord i Lombardia mot den sveitsiske grensen og strekker seg fra byen Ardenno nær Como i vest til Tirano i øst. I dag er det ca 850 ha vinmarker under appellasjonene DOC Rosso di Valtellina, DOCG Valtellina Superiore, og DOCG Sforzato (Sfursàt) di Valtellina. Superioreområdet dekker fem geografiske sub-soner: Maroggia, Sassella, Grumello, Inferno og Valgella. Det er per i dag bare 50 produsenter som selv tapper egen vin. Chiavennasca er det lokale navnet på Nebbiolo, og den skal utgjøre minst 90% i vinene. Andre druer er Rossola, Pignola og Brugnola. Vinmarkene som ligger mellom 300-800 moh er ofte terrasserte og kan minne om Mosel med bratte skråninger bestående av en mix av skifer, granitt leire og grus. Klima er spesielt med varm vår, svært varm sommer og store temperaturvariasjoner. Dette gir lang vekstsesong og fantastisk eterisk parfyme.

Produsjonsmetode

Håndhøstet fra ekstremt bratte vinmarker. Avstilket, presset og spontanfermentert over 10-20 dager i ståltanker. Vinen blir presset og tappet på store fat og tonneaux for modning på bunnfallet i ca 12 mnd. Tappes uten filtrering eller klaring.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.