Produsent
A.A. Badenhorst Family Wines
Om produsenten
A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.
Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.
Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.
Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.
Karakteristikk
Flott dyp rød transparent farge. Flott duft av røde og mørke bær, fiol og ferske urter. Fruktig, frisk og flott munnfølelse med fine tanniner, saftig frukt og lang strukturert ettersmak. Flott vin til svinekjøtt, lam, okse og kraftig fjærkre. Server gjerne lett kjølig.
Jordmonn
Fra frittstående bush-vines plantet på Paardeberg-granitt. Stokkenes alder varierer fra 15-30 år. Druene kommer i all hovedsak fra Adis gård Kalmoesfontein, men noe druer er kjøpt inn fra de tilgrensende naboene.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt og/eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer gjæres naturlig, hovedsakelig med hele drueklaser. Vinen modnes på betongtanker og gamle foudre på 2000/4000 liter i 10 måneder. Tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.