Produsent
Altamente vinos
Om produsenten
Altamente Vinos er det tredje og siste soloprosjektet med utspring fra trekløveret bak Azul y Garanza i Navarra. De er ustoppelige og energiske!
Altamente Vinos er et lite garasjevineri der Fernando Barrena og konen María Ángeles Conesa leier en økologisk sertifisert vinmark i Jumilla på hele 900 meters høyde.
Vinmarken Altamente ligger i Vallee Hoya de Torres, beliggende mellom de to fjellkejdene Sierra de la Cingla og Sierra de los Gavilanes i den nordøstlige delen av Jumilla. Her er jordsmonnet svært skrint, med svært kalkholdig jordsmonn, klimaet tøft og vinstokkene upodede og plantet som frittstående busker, såkalt en vaso / gobelet. Vinmarken inneholder en mengde ulike planter, urter og mandel- og oliventrær og strekker seg fra nord mot sør og gir grunnlag for konsentrerte frisk og fruktige monastrelldruer.
Første årgang ble produsert i 2014.
Karakteristikk
Mørk tett farge, men med fin tranparent blålilla kant og stor kjerne. Flott duft av mørke og røde bær, blomster, ferske urter og kalkmineraler, fint snev av fatkrydder. Saftig fruktighet med stor fylde, god struktur og bra friskhet. Lang og flott ettersmak. Dette er en super vin til det meste som kan grilles, men vil fungere godt til lam, okse og svinekjøtt. Drikker flott i dag, men vil fint tåle 6 år fra årgang. Nyt den lett avkjølt.
Jordmonn
Fra upodede stokker på 900 moh fra vinmarken Altamente i delen Canalizo Cava, nord i Jumilla. Stokkene er beplantet nordvendt som frittstående busker og her råder kalk, sand og stein grunnen. Klimaet er tørt og tidvis svært varmt men med enorme forskjeller mellom natt og dag. Alder på stokkenen er mellom 30 og 60 år.
Område
Jumilla ligger i den sørøstlige delen av Spania i fylket Murcia på vei opp til de spanske høyslettene og er preget av et svært varmt og tørt innenlandsklima. Markene ligger på 500-1100 moh. Monastrell druen er den dominerende sorten, selv om det og dyrkes noe Garnacha, Petit Verdot, Syrah og Merlot. Hvitvin lages hovedsakelig av Macabeo og Airen.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, avtilket og presset. Spontangjæret med skallkontakt over 3 uker. Modnet i brukte 500 l. franske fat i 6 md.
Druetyper
Monastrell 100%