Rødvin

A.A. Badenhorst Papegaai

Vinen har briljant lys rubinrød farge med aroma av mørke og røde bær, fersken, sitrus blomster og ferske middelhavsurter. I munnen er den intens og fruktig med saftige bløtet tanniner, smak av røde og mørke bær, samt fersken og urter. Den drikker godt i dag men kan også lagres videre i 2-3 år. Prøv den sammen med retter av lyst kjøtt, som kylling, svin og kalv, og prøv til hvit fisk.

South Africa

Vinmonopolet 229,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Lyst kjøtt
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fruktig fast og kompleks med god intensitet.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cinsault 15% , Shiraz 15% , Grenache 10% , Mourvèdre 10% , Tinta Barroca 10% , Cabernet Sauvignon % , Chenin Blanc % , Grenache Blanc % , Grenache Gris % , Roussanne % , Viognier %
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5995527
  • Vinmonopolnr13876401
  • LuktLys rød.
  • SmakFruktig fast og kompleks med god intensitet.
  • FargeFrisk duft av røde og mørke bær, sitrus, mineraler og urter.
  • ProdusentA.A. Badenhorst Family Wines
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa , Coastal Region
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

A.A. Badenhorst Family Wines

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.

Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.

Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.

Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Karakteristikk

Vinen har briljant lys rubinrød farge med aroma av mørke og røde bær, fersken, sitrus blomster og ferske middelhavsurter. I munnen er den intens og fruktig med saftige bløtet tanniner, smak av røde og mørke bær, samt fersken og urter. Den drikker godt i dag men kan også lagres videre i 2-3 år. Prøv den sammen med retter av lyst kjøtt, som kylling, svin og kalv, og prøv til hvit fisk.

Jordmonn

Fra de fleste parsellene på hele eiendommen Kalmoesfontein, som består hovedsakelig av ulike former av granitt og noe sandholdig leire.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Produsjonsmetode

Håndhøsting, før både hele klaser og avstilkede røde og grønne druer gjæres sammen med ca 2 uker skallkontakt før pressing. Deretter modning på betongtanker i 6 mnd.

Druetyper

Cinsault 15% , Shiraz 15% , Grenache 10% , Mourvèdre 10% , Tinta Barroca 10% , Cabernet Sauvignon % , Chenin Blanc % , Grenache Blanc % , Grenache Gris % , Roussanne % , Viognier %

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.