Noen bare snakker, vi gjør det. Selv om høstens politiske valg er over er det nye valg å ta. Å velge grønt er et av dem. Med 2016-årgangen er ”Pinnevinen”, Montepulciano d’Abruzzo fra vinprodusenten Zaccagnini blitt økologisk!

I flere år har etterspørselen etter økologisk vin økt på vinmonopolet. Salget og tilbudet har blitt utvidet i takt med etterspørselen og fra 2015 til 2016 økte salget av økologisk vin på vinmonopolet med 30%. Dette tilsvarer vekst fra tre til fire millioner liter. I 2016 sto økologisk vin for hele 6% av det totale vinvolumet på polet (Kilde: Vinmonpolet Årsrapport- og regnskap 2016).

Vinmonopolets produktsjefer etterspør hvert år et stort antall økologisk eller biodynamisk produkter. De nye vinene bidrar med bredde og variasjon i utvalget. Dessverre er nåløyet trangt og få av produktene når stort nok salgsvolum til å beholde hylleplassen. Dette er synd så vi har funnet en måte å bidra på.

I løpet av de siste årene har vinprodusenten Zaccagnini i Abruzzo jobbet systematisk for å få til et prosjekt med økologisk vin. Hele fem år tar det å konvertere en konvensjonell vinmark til økologisk drift. Zaccagnini har i tillegg til egne vinmarker, langtidskontrakter på leie av vinmarker. Dette i samarbeid med flere lokale druedyrkere har gjort det mulig for dem å lansere en økologisk vin med 2016-årgangen. Det er ikke hvilken som helst vin som er lansert: Fra og med den nevnte årgangen som lanseres nå i høst er alle formater Montepulciano d’Abruzzo fra Zaccagnini tilgjengelig i Norge sertifisert økologisk! Det gjelder Bag in Box Cantina Rossa s vel som 0,75ltr flaskeian Rossa s sertifisert økologisk! Dte tepulciano d' å lansere en økologisk vin med 2016-årgangen. Det eå vel som 0,75ltr flaske, halvflaske og Magnum og etter hvert også dobbel magnum.

I tillegg til at vinen har blitt økologisk er det også gjort en stilendring: Det er slutt på fatbruk til disse ferske vinene, mens små og store fat nå kun brukes på Riservaer og spesialviner. Både Cantina Rossa og Montepulciano d’Abruzzo ”Pinnevinen” fremstår nå enda ferskere, fruktigere og mer elegant. En slags sydlig barbera med smak og duft som av friske bjørnebær, skogsbær og fiol. Selv om stilendringen har gitt en smak nærmere druen er det ikke dermed slik at kundene ikke vil kjenne igjen sin vin. Montepulcianodruen har naturlig aromaer som kan minne litt om bark og krydder som igjen kan minne om smak som kommer fra fat. Vinens smak er fortsatt gjenkjennelig for de som allerede har ”pinnevinen” som sin favoritt.

Overgangen til økologisk vin er unik for Norge.

Dette er vinene som fra og med i høst er økologiske og som alle er tilgjengelige i 2016årgang:

4513001 Cantina Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo dal Tralcetto 75,0 cl kr 149,90 Basis kat. 1
4761905 Cantina Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo (magnum) kr 319,90 Basis Kat. 5
4513002 Cantina Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo dal Tralcetto (halvflaske) kr 84,90 Basis Kat. 3
4897306 Cantina Zaccagnini Cantina Rossa Montepulciano d'Abruzzo (BIB) 419,90 Basis Kat. 1

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.